De Piekenier


Lunch  |  Restaurant  |  Terras

Bob en Wilma Wessels Beljaars
Voorstraat 21, Oudeschans
Tel: (0597) 655370

Open het gehele jaar!
April tot en met Oktober:
Woensdag tot en met Zondag 12.00 uur

Alle openingstijden ->

 
Corona-maatregelenDe Corona-crisis heeft ons allemaal hard geraakt. We doen allemaal ons best om, vaak voor een hoge prijs, het virus te stoppen. Ook wij hebben hard moeten werken om deze tijd goed door te komen.

Gelukkig kunnen daardoor op 1 juni 2020 alle restaurants hun deuren openen, maar wel met een groot aantal regels die onze overheid ons heeft opgelegd.
Natuurlijk hebben deze regels alles te maken met hygine, en daar voldoen wij, zoals altijd al, graag aan.

Voor u betekenen deze regels, naast de algemene richtlijnen van het RIVM het volgende:

1. Reserveren is verplicht
Dit geldt met name als u binnen in het restaurant wilt verblijven. Er is slechts een beperkt aantal tafels. Zo kunnen wij 1,5 meter afstand tussen onze gasten garanderen.

2. Gezondheids-check (triage)
De reservering voeren wij het liefst telefonisch uit, zodat wij dan de verplichte "Gezondheids-check" (ook triage genoemd) kunnen uitvoeren, voordat u ons restaurant betreedt. Heeft u niet telefonisch heeft gereserveerd, dan kan een triage aan de deur plaatsvinden. U loopt dan wel het risico niet te worden toegelaten, omdat ons restaurant "vol" is!
Ook wanneer u op ons terras verblijft, komt er een moment dat u naar binnen moet voor toiletbezoek of om af te rekenen. Daarom houden wij ook voor het terrasbezoek een kort triage-gesprek met u.
Dit gesprekje bestaat uit een aantal vragen die wij u moeten stellen over uw gezondheid. Welke vragen dat zijn vindt u hier. Zonder uw antwoord op deze vragen krijgt u geen toegang tot ons terras of tot het restaurant! Is uw antwoord op n van deze vragen positief, dan krijgt u geen toegang tot ons terras of tot het restaurant.
Wij verwelkomen u in die gevallen graag een andere keer.

3. Handen ontsmetten
Bij binnenkomst ontsmet u uw handen met desinfecterende handgel, die wij voor u hebben klaargezet. In het toilet wast u vanzelfsprekend ook uw handen, zoals het RIVM dat voorschrijft. Ons personeel draagt handschoenen, maar wast vanzelfsprekend zeer regelmatig de handen.

4. Anderhalve meter afstand houden!!
Dit is de belangrijkste regel voor zowel uw eigen gezondheid als die van uw medegasten en onze medewerkers. Wij rekenen op uw eigen verantwoordelijkheid om deze afstand in acht te nemen.
Er zijn 2 uitzonderingen op: gasten uit hetzelfde huishouden mogen binnen elkaars 1,5 meter afstand komen.
Daarnaast mogen onze medewerkers bij het opnemen van uw bestelling, bij het uitserveren en bij het afruimen wel binnen de 1,5 meter van u aan tafel komen. Ook medewerkers hebben het triage-gesprek gehad. Bovendien zullen zij alles doen om de hygine te waarborgen, ondermeer het dragen van handschoenen. Waar mogelijk wordt de 1,5 meter afstand wl bewaard!

We beseffen dat we een enorme hoeveelheid informatie hebben verschaft, maar alleen op deze manier kunnen we samen zorgen dat we de crisis te boven komen.!

We wensen u ondanks alles een prettig en smakelijk verblijf in ons restaurant.