De Piekenier


Lunch  |  Restaurant  |  Terras

Bob en Wilma Wessels Beljaars
Voorstraat 21, Oudeschans
Tel: (0597) 655370

Open het gehele jaar!
November tot en met Februari:
Woensdag en Donderdag alleen op afspraak voor minimaal 10 personen
Vrijdag 13.00 uur, Zaterdag en Zondag 12.00 uur

Alle openingstijden ->

 
Kerstmis 2017

Genieten in alle rust

Zoals u van ons gewend bent kunt u ook dit jaar met uw familie, bekenden en/of vrienden in alle rust genieten van een zorgvuldig voor u samengesteld Kerstdiner. Op veler verzoek hebben wij dit jaar besloten zowel op 1e als 2e Kerstdag een diner te serveren vanaf 18.30 uur. Meer weten? Kijk hier!Meteen reserveren?

Mail ons op eetlekker@piekenier.nl om te reserveren. U kunt natuurlijk ook gewoon bellen naar 0597-655370!

De Gouden Eeuw in De Piekenier

Jon Bakker, kunstschilder uit Blijham, heeft het nieuwe seizoen van Restaurant De Piekenier geopend met een prachtige expositie van zijn werk. En niet met boeiende natuurfoto's, waarmee hij enige jaren geleden ook bij de Piekenier geëxposeerd heeft. Hijzelf zegt hierover: "Na jarenlang in het Westerwoldse als natuurfotograaf rondgefietst te hebben kwam het idee bij mij op; "als ik een [miljoen] foto's heb gemaakt ga ik schilderen". Na een bezoek aan de Wheem bij Henk Helmantel was ik overtuigd! Ik kocht een stel penselen en begon in 2013 daadwerkelijk met schilderen. Zoals u zult zien is Helmantel mijn grote voorbeeld, maar ik begin ondertussen steeds meer met eigen werk."De expositie is tijdens de openingsuren van De Piekenier toegankelijk, deze Lente en Zomer tot en met september van woensdag tot en met vrijdag vanaf 13.00 uur. In het weekeinde vanaf 12.00 uur.

Restaurant De Piekenier en Oudeschans op Facebook

De agenda van activiteiten en evenementen en veel foto´s van De Piekenier en in Oudeschans kunt u ook vinden op de gezamenlijke website van de Ondernemers in Oudeschans: WWW.BEZOEKOUDESCHANS.NL

Facebook
Foto's en nieuws vindt u ook op de Facebookpagina van Restaurant De Piekenier en van Oudeschans !

Oudeschans en omgeving in beeld
op "Interessante Links"

Onder "Interessante Links" vindt u allerlei interessante informatie over Restaurant De Piekenier, Oudeschans en over wat er in de omgeving zoal te doen is. Bovendien kunt u via deze pagina eenvoudig "doorlinken" naar websites waar u commentaren van andere gasten van De Piekenier kunt lezen. Vanzelfsprekend kunt ook u uw commentaar of beoordeling op deze sites achterlaten als u ons restaurant heeft bezocht.

Heeft u interessante websites gevonden die goed op deze site passen, dan kunt u ze aan ons mailen. Na beoordeling zullen wij de link eventueel plaatsen op deze pagina.

Verblijfsmogelijkheden
Verblijfsmogelijkheden in en om Oudeschans en in Oost Groningen zijn er genoeg. Deze kunt eveneens op deze pagina vinden. Zo wordt uw bezoek aan Oudeschans en omgeving nog gemakkelijker.

Oplaadpunt De Piekenier(Foto: www.fietsberaad.nl)

De wind wil op het vlakke land rondom Oudeschans nogal een flink waaien. Om toch zonder al te veel moeite te kunnen genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft, hebben steeds meer mensen een fiets aangeschaft met een elektrische hulpmotor. Deze loopt op een batterij die natuurlijk niet eindeloos energie kan leveren. Om het u gemakkelijk te maken biedt Restaurant De Piekenier u de mogelijkheid deze batterij kostenloos op te laden. Inmiddels zijn wij een officieel oplaadpunt voor fietsbatterijen in Oudeschans geworden. Aan de gevel hangt het bordje waaraan u een oplaadpunt kunt herkennen. Wij hebben een oplader voor Sparta Ion-fietsen beschikbaar. Voor andere typen fietsen dient u een eigen lader mee te nemen. De stroom stellen wij u gratis ter beschikking. U kunt uw fiets neerzetten op de daarvoor aangewezen plek bij ons terras. Terwijl uw fietsbatterij wordt opgeladen kunt u genieten van een hapje of drankje. Als u daarna nog een wandelingetje door het vestingdorp maakt is bij uw terugkomst uw fietsbatterij vol genoeg om uw reis door het Oostgroningse land weer te kunnen voortzetten.